Vaak horen ouders goedbedoelde opmerkingen zoals : “Je kan het beter wat meer loslaten”.

Maar als ouder van één (of meerdere) kind(eren) met autisme loop je vaak een ander pad dan ouders van de doorsnee kinderen.  Je hebt je op een creatieve manier moeten aanpassen aan je kind en hem of haar vaak van dichtbij moeten monitoren om de ontwikkeling te ondersteunen.

Nu is de tijd aangebroken dat ze volwassen zijn, willen studeren en zelfstandig willen zijn.

Als ouder merk je dan dat er soms op deelgebieden echter zaken zijn waar je nog wel degelijk moet bijspringen.  Maar hoe doe je dat zonder je kind het gevoel te geven dat het nog niet zelfstandig genoeg is? En hoe ervaart de jong volwassene dat?  Hij/zij kijkt ook om zich heen en ziet anderen van zijn leeftijd gewoon hun gang gaan. Dit zijn moeilijke processen voor de student en door zijn/haar autisme wordt het af en toe hogere wiskunde voor ouders.  Dan kun je het beste praten met een coach, waaraan je niet zoveel hoeft uit te leggen over autisme en een jongvolwassene. Een coach waarmee je kunt sparren om zo uit te vinden wat de beste manier is om zonder dwang een jongvolwassene toch tot steun te kunnen zijn.

Villa Abel biedt deze begeleiding aan.  Vaak is een aantal gesprekken al voldoende om er met een frisse blik naar te kijken en stappen te maken naar een ander soort ouder–zijn.  Dat kan een heleboel stress voorkomen.  En het samen (ouder(s) en coach) ontrafelen van de interactie patronen die niet meer werken is makkelijker dan als je dit alleen zou willen doen.

Oudercoaching kan een verlengstuk zijn bij de begeleiding van uw zoon of dochter. In dat geval is de oudercoach altijd iemand anders dan de begeleider van uw zoon of dochter. De begeleiders en de coaches weten elkaar echter wel te vinden, mocht dit noodzakelijk zijn. Uiteraard wordt de privacy van beiden te allen tijde gewaarborgd.

Oudercoaching kunt u ook aanvragen, wanneer uw zoon of dochter niet bij Villa Abel in begeleiding is. 

Wij werken met gediplomeerde professionals op basis van de Autisme Centraal Methodiek.

Lijkt het u wat om hier eens vrijblijvend verder over te praten? Neem contact met ons op.

Contact