(Waarom een) Oudertraining (?)

Een nieuwe mijlpaal, een nieuwe fase: je zoon of dochter gaat studeren! Trots op het behalen van zijn of haar diploma kijk je uit naar de volgende stap. Wat betekent ‘studeren’ voor jouw kind en ook wat betekent het voor jou als ouder?

Had je voorheen contacten met docenten, mentoren of decanen van de middelbare school,  vanaf nu gaan alle contacten via de student zelf, dus via jouw zoon of dochter. Jouw rol wordt anders maar zeker nog zo belangrijk!

Heeft jouw zoon of dochter op de middelbare school op een of andere manier ondersteuning ontvangen, dan is dat ook nodig bij de nieuwe studie. Leven bij jou ook de volgende vragen?

  • Hoe krijgt jouw kind de juiste ondersteuning?
  • Hoe gaat hij of zij dit organiseren nu jij dat niet meer kan regelen?
  • Hoe gaan jullie deze nieuwe fase op een goede manier vorm geven?

Starten met studeren is weer een schakelmoment. En nu niet alleen voor de student maar ook voor jou als ouder. Daarom organiseert Villa Abel een oudertraining.

In de training krijg je inzicht in:

  • Het vinden van de juiste informatie van de opleiding
  • De kaders van een HBO- en WO-opleiding
  • Autisme in relatie tot studeren
  • Wat je als ouder kunt doen om je zoon of dochter te ondersteunen

Praktische informatie:

De training is verdeeld over 4 avonden van 19.00 - 22.00 uur en vindt plaats in Leiden. Op dit moment staat er (nog) geen training gepland. Heeft u belangstelling voor deze training, stuur ons dan een mail (info@villaabel.nl). Bij meerdere aanvragen gaan we in overleg een training plannen.

De training wordt gegeven door Jacqueline van Laar, eigenaar van SchakelOm en al sinds onze start studiecoach bij Villa Abel. 

Kosten: € 242,- (incl. BTW of € 200,- excl. BTW)

Jacqueline van Laar

Wil je ons mailen, klik dan

 Stuur een mail

Of eerst nog wat meer informatie:

Meer informatie

Je kan ook contact opnemen met 06-54935858 of met 06-54342072 (telefoon of Whatsapp) of door een mail te sturen naar info@villaabel.nl. We vertellen je graag meer.

Wil je meer weten over studeren bij Villa Abel, oudercoaching of de algemene info voor ouders?

 

Studeren bij Villa Abel    of    Oudercoaching    of    Voor ouders