Villa Abel beschikt over een mooie, rustige studieruimte, waar je tussen 9 en 17:30 uur  kan komen studeren. Er is een studiebegeleider aanwezig, die zorgt dat iedereen efficiënt kan studeren.

Daarnaast krijg je een persoonlijk studiebegeleider (PSB-er). Samen gaan jullie allereerst aan de slag met een analyse van jouw studiesituatie. Hij of zij zal met jou gaan kijken, waar je ondersteuning bij nodig hebt. Samen maak je een studieplan waar je mee aan de slag gaat. Zo'n plan van aanpak kan bijvoorbeeld zijn een gedetailleerde planning, zodat je precies weet wat je de komende tijd gaat doen. Dan ben je op tijd klaar voor je tentamen en heb je alles doorgenomen. Maar het kan ook zijn, dat een planning maken goed gaat en je meer baat hebt bij hulp bij het beginnen met studeren of je concentratie.

De PSB-er kan op alle vlakken ondersteuning bieden, zoals: doel(en) formuleren, motivatie, concentratieboog, planningen maken, uitvoeren, prioritering en beginnen, studievaardigheden, praktische zaken, emoties, gezond leven en flexibiliteit. Bovenal vinden we het van belang, dat je een goede 'klik' hebt met je PSB-er, want alleen dan kan ondersteuning werken.

Je hebt eens per week een gesprek met je PSB-er. Wanneer meerdere begeleidingsmomenten nodig zijn, spreken we dit af. In de studieruimte is plaats voor ongeveer 10 studenten en je krijgt een vaste werkplek. Er is koffie, thee en water aanwezig.

Je gaat zelf aan de slag met je studie en met je studieplan. Er is altijd iemand van Villa Abel aanwezig, waarbij je met vragen terecht kan. Deze begeleider zorgt er ook voor dat de rust bewaard blijft in de ruimte, zodat er ook door iedereen gestudeerd kan worden.

Je neemt je eigen laptop, boeken, studiematerialen en je lunch mee naar Villa Abel.

Wil jij je talenten benutten en je studie succesvol afronden, kom kennismaken

Kennismaken

of wil je meer weten over onze begeleiding of hoe onze aanmeldprocedure er uit ziet, klik dan één van de onderstaande knoppen

Begeleiding         Aanmeldprocedure