Wat is woonbegeleiding bij Villa Abel?

De student woont bij ouders of bij familie, zelfstandig in een studio of op een kamer. Een woonbegeleider komt naar de student om hem te begeleiden bij zijn leven en bij wonen. De intensiteit van deze begeleiding is afhankelijk van de zorgvraag van de student. Dit kan variƫren van 1 tot 20 uur per week en het gaat hierbij dus om geplande zorgmomenten. Afhankelijk van de hoeveelheid uren zetten we 1 vaste woonbegeleider in of formeren we een team van 2 of meer woonbegeleiders. De zorgvraag beschrijven we in het ondersteuningsplan en zal steeds meegenomen worden in de evaluatiemomenten.

Om ongeplande zorgmomenten op te kunnen vangen, zal Villa Abel technieken als Skype of ander belprogramma inzetten, zodat de student 24/7 een begeleider kan spreken wanneer dit nodig mocht zijn. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een zorgrobot, genaamd Tessa.
Naast de individuele begeleiding organiseert Villa Abel wekelijks Cookmeeteat.

Aan welke doelstellingen kan er gewerkt worden?

  • Vergroten van het zelfvertrouwen en zelfstandigheid
  • Communicatieve en sociale vaardigheden oefenen
  • Praktische zaken leren, zoals een maaltijd bedenken, boodschappen doen, koken en opruimen
  • Inzicht krijgen in wat autisme voor mij (de student) betekent (Psycho-educatie)
  • Ontspanning
  • Verbetering van het zelfbeeld
  • Optimaliseren van participatie en integratie in de samenleving

Hoe biedt Villa Abel woonbegeleiding aan?

Het aanbod in woonbegeleiding en het huiskamerproject bestaat uit een integrale aanpak van woonbegeleiding en ondersteuning van de student (individueel en in de groep) op de locatie van het huiskamerproject. De student krijgt per week 1 uur individuele woonbegeleiding en komt 2 maal per week naar de huiskamer van Villa Abel. De huiskamer staat op maandag en woensdag van 17:00 tot 22:00 open voor studenten. Dan is er begeleiding aanwezig, wordt er gezamenlijk gegeten en een avondactiviteit georganiseerd. Daarnaast is er 24/7 een begeleider bereikbaar voor ongeplande zorg. De persoonlijke begeleiding kan uitgebreid worden van 1 naar meerdere uren per week afhankelijk van het aantal uren dat nodig is.

De woonbegeleiding kan gefinancierd worden vanuit een PGB, deels vanuit een PGB en deels uit eigen middelen of geheel uit eigen middelen. De kosten voor de maaltijden en de uitstapjes zijn voor eigen rekening.

Meer informatie of contact?

Voor vrijblijvende aanvragen, kun je het formulier invullen via

Informatie

Je kan ook contact (telefoon of Whatsapp) opnemen met 06-1219 8047 (Leiden) of met 06-2330 8913 (Rotterdam) of door een mail te sturen naar respectievelijk leiden@villaabel.nl of rotterdam@villaabel.nl. We vertellen je graag meer.

Wil je meer weten over individuele- of studiebegeleiding, of CookMeetEat klik dan

Individuele begeleiding     of  Studiebegeleiding    of    CookMeetEat