Vrijwilligersvacature Werkruimtebegeleiding

Villa Abel

Villa Abel is een stichting die zich inzet voor HBO- en WO-studenten met autisme. Wij bieden ondersteuning op maat met als doel de studenten in staat te stellen succesvol te studeren en te participeren in de maatschappij. Naast individuele begeleiding bieden wij onze studenten ook een werkruimte. In deze werkruimte worden de studenten begeleid door onze werkruimtebegeleiders. Zij bieden hen de ondersteuning die zij tijdens het werken of studeren daar nodig hebben.

Jouw taken

Als werkruimtebegeleider heb je een belangrijke rol binnen Villa Abel. Je staat in nauw contact met de studenten en vervult een breed takenpakket.

Wat ga je doen?

Van de persoonlijk begeleider krijg je instructies over wat de student nodig heeft om diens tijd in de werkruimte goed te benutten. Dit kan variëren van met rust laten tot zaken als:

Wat bieden wij jou?

Een vrijwilligersvergoeding van €4,50 per uur (netto)

Tijdens je dienst zullen er geregeld momenten zijn dat je tijd hebt voor jezelf. Het is dan ook goed mogelijk om tijdens je dienst zelf ook te werken of studeren.

Bij Villa Abel maak je deel uit van een energiek en gezellig team.

Daarnaast is het mogelijk om een driedaagse opleiding in Gent te volgen. Tijdens deze opleiding wordt ingegaan op wat ‘autistisch denken’ inhoudt en hoe je daar als begeleider op in kunt spelen. Je kunt de opleiding volgen wanneer je 80 werkuren hebt opgespaard. Deze werkuren krijg je dan niet uitbetaald en worden dus gebruikt om de cursus te bekostigen.

Wat ben jij?

Interesse?

Het is niet nodig dat je ervaring hebt met het begeleiden van mensen met autisme. Wel is het belangrijk met een open-mind aan de werkzaamheden te beginnen. Het leren kennen van de studenten als individuen en hun uitdagingen staat namelijk centraal in je werkzaamheden.

We zetten je in eerste instantie graag minimaal voor een halfjaar in. De werktijden in Leiden zijn tijdens werkdagen van 09:45 – 14:00 of 13:45 – 18:15 uur. De werktijden in Rotterdam zijn tijdens werkdagen van 08:45 – 13:00 of 12:45 – 17:15 uur.

Solliciteer bij Villa Abel

Wat leuk dat je belangstelling hebt voor een rol binnen Villa Abel. Wanneer je onderstaand formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.