Wat houdt individuele begeleiding bij Villa Abel in?

De student woont bij ouders of bij familie, zelfstandig in een studio of op een kamer en een gespecialiseerde persoonlijke begeleider komt 1 of meerdere uren per week naar de student of zij maken een afspraak op een andere plek. Dit kan zijn bij de begeleider thuis, op een locatie van Villa Abel of elders. Wanneer het gaat om begeleiding bij het studieproces, dan gaat onze voorkeur uit naar een afspraak op de locatie van Villa Abel.

Wij vinden het erg belangrijk dat de student en de begeleider een ‘klik’ hebben en zullen de beoogde begeleider vaak tijdens het intakegesprek al voorstellen. Zo heeft de student meteen inzicht in wie zijn/haar begeleider wordt. Uiteraard heeft het opbouwen van een echte vertrouwensband tijd nodig, maar wanneer er geen 'klik' is of ontstaat, dan gaan wij een andere persoonlijke begeleider inzetten.

Tijdens de begeleiding wordt o.a. besproken hoe de week er uit gaat zien, waar knelpunten zitten, hoe daar mee om te gaan, welke praktische zaken geregeld moeten worden, hoe het gaat met persoonlijke contacten en worden positieve resultaten ‘gevierd’. Mochten er (tijdelijk) meer uren persoonlijke begeleiding noodzakelijk zijn, dan kan de intensiteit van deze begeleiding verhoogd worden.

Aan welke doelstellingen kan er gewerkt worden?

  • Vergroten van het zelfvertrouwen en zelfstandigheid
  • Communicatieve en sociale vaardigheden oefenen
  • Praktische zaken leren, zoals een maaltijd bedenken, boodschappen doen, koken en opruimen
  • Inzicht krijgen in wat autisme voor mij (de student) betekent (Psycho-educatie)
  • Ontspanning
  • Verbetering van het zelfbeeld
  • Optimaliseren van participatie en integratie in de samenleving
  • Studie-planning maken
  • Realistische dagindeling

Hoe biedt Villa Abel individuele begeleiding aan?

Het aanbod van individuele begeleiding is onderdeel van de levensbrede begeleiding van Villa Abel. De uren worden afgestemd op de behoefte van de student.

De begeleiding kan gefinancierd worden vanuit een PGB, deels vanuit een PGB en deels uit eigen middelen of geheel uit eigen middelen.

Meer informatie of contact?

Voor vrijblijvende aanvragen, kun je het formulier invullen via

Informatie

Je kan ook contact (telefoon of Whatsapp) opnemen met 06-1219 8047 (Leiden) of met 06-2330 8913 (Rotterdam) of door een mail te sturen naar respectievelijk leiden@villaabel.nl of rotterdam@villaabel.nl. We vertellen je graag meer.

Wil je meer weten over studie-, woonbegeleiding of SociAbel, klik dan

Studiebegeleiding         Woonbegeleiding        SociAbel