Gezocht: Bestuurder

Wie zijn wij:

Stichting Villa Abel is een kleinschalige, professionele organisatie die begeleiding biedt aan studenten met autisme in het hoger onderwijs. Villa Abel werkt op basis van de Autisme Centraal methodiek. Recent is de bestuursvorm gewijzigd van een one-tier naar een two-tier model en voldoet de stichting aan de nieuwe WBTR. De initiatiefnemer en oprichter, Anne van der Horst, heeft momenteel de dagelijkse leiding van de stichting. Voor het bestuur zijn we op zoek naar een nieuw team van minimaal 3 leden. 

Villa Abel is in 2016 gestart in Leiden en heeft inmiddels ook een vestiging in Rotterdam. Villa Abel begeleidt ca. 90 studenten en biedt individuele- en groepsbegeleiding.

Wat verwachten wij:

De nieuwe leden dienen uiteraard over de algemene competenties van toezichthouders te beschikken. Daarnaast verwachten wij van een nieuwe lid, dat die:

Wat is verder nog van belang:

Om het bestuur te completeren zoeken we mensen die net wat verder gaan waar de anderen stoppen. Mensen, die de scherpe vragen kunnen stellen zonder de verbinding te verliezen. 

De voorkeur gaat uit naar mensen die nog actief zijn in diens loopbaan zijn. 

Het is relevant om volledig ongebonden en onafhankelijk te zijn. Vanzelfsprekend kan er geen sprake zijn van inhoudelijke en/of persoonlijke belangenverstrengeling. 

Het bestuur vergadert 3 tot 6 maal per jaar, meestal in Leiden of online. 

De functie van bestuurder is, in het kader van de ANBI-status van de stichting, onbezoldigd. 

Procedure

Uit de sollicitaties zal een keuze gemaakt worden om met een aantal kandidaten een individueel gesprek te voeren. Hierna zal er een bijeenkomst plaatsvinden om met elkaar te verkennen, of er sprake is van een goede samenwerking en welke rollen eenieder kan/wil vervullen. 

Belangstelling

Heb je belangstelling, neem dan contact op met Anne van der Horst via 085-000 6261 of [email protected]. Info over Villa Abel vind je op www.villaabel.nl. 

Interesse voor een andere vrijwilligersrol?

Het is niet nodig dat je ervaring hebt met het begeleiden van mensen met autisme. Wel is het belangrijk met een open-mind aan de werkzaamheden te beginnen. Het leren kennen van de studenten als individuen en hun uitdagingen staat namelijk centraal in je werkzaamheden.

We zetten je in eerste instantie graag minimaal voor een halfjaar in. Werktijden zijn tijdens werkdagen in Leiden van 09:45 – 14:00 of 13:45 – 18:15 uur en in Rotterdam van 08.45 – 13.00 of 12.45 – 17.15 uur.

Solliciteer bij Villa Abel

Wat leuk dat je belangstelling hebt voor een rol binnen Villa Abel. Wanneer je onderstaand formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.