Autismeweek 2023

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
Je bekijkt nu Autismeweek 2023

Van 25 maart tot 2 april is het nationale autismeweek, met dit jaar als thema: Hoe uniek ben jij? In dit kader organiseert Villa Abel twee leuke activiteiten.

Thema-avond Autisme en Seksualiteit (29 maart)

Ben jij ook op zoek naar handvatten en tools om met seks en seksualiteit in relatie tot autisme om te gaan? Wil jij ook de taboes rondom seks doorbreken en vanuit jouw perspectief kijken hoe jij je comfortabel kan voelen met dit thema? Dan is deze thema-avond bij Villa Abel in Leiden iets voor jou! Op de thema-avond Seksualiteit en Autisme gaan we samen op zoek naar wat seks en seksualiteit voor jou betekent. Ook gaan we leren hoe je goed een gesprek kan voeren over dit onderwerp. Deze avond is bedoeld voor studenten met autisme in het hoger onderwijs, hulpverleners en overige belangstellenden. Als je het prettig vindt, kan je een introducé meenemen.

Deze thema-avond wordt verzorgt door Esmée Geertsma en Milotte Vuyk en duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur. Heb je belangstelling, meldt je dan aan via.

https://forms.office.com/e/5BR8JrA8iP

Al met al zijn wij al helemaal enthousiast!

Workshop Autisme en Solliciteren (31 maart met afsluitende borrel en start van Villa Abel Academie)

Vrijdag 31 maart vindt in Leiden een workshop over Autisme en Solliciteren plaats met als thema “Vertel ik het wel of vertel ik het niet?”. Deze workshop is speciaal voor studenten met autisme én voor recruiters/werkgevers, die willen weten hoe zij getalenteerde autisten kunnen werven. De workshop begint om 16.00 uur en duurt tot ca. 17.30 uur. Inloop vanaf 15.45 uur. De toegang is gratis. Sprekers zijn:

Anne van der Horst, bestuurder van Villa Abel. Zij zal een korte inleiding geven over autisme en Villa Abel

Tyler Koppe, recruiter bij Brunel. Hij zal spreken uit eigen ervaring en tips geven voor recruiters/werkgevers en voor studenten met autisme.

Nynke van der Wal, docent Taal en Communicatie aan de Aereshogeschool in Almere. Zij zal spreken over haar eigen ervaring met het zoeken naar juiste vacatures, het solliciteren en het vragen om accommodaties op het werk.

Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelding kan via https://forms.office.com/e/t2jXDuWAc4.

Na afloop van deze workshop is er een borrel ter afsluiting van de autismeweek en de start van de Villa Abel Academie.